Кога ќе престанат лагите и уништувањето на природните богатства на охридско?!

Испровоцирани од последните случувања во Охрид и крајната негрижа за животната средина, здравјето и квалитетот на живот на граѓаните, решивме дека е време да поставиме некои важни прашања. Во текот […]

Read Article →

Повик за спас на Националниот Парк „Галичица“

Националниот Парк „Галичица“, веќе и официјално е во опасност од уништување! Новите измени во Планот за управување со Националниот Парк, кои јавно се изнесени на нивната официјална веб-страна, подразбираат отстранување […]

Read Article →