Платформа за зелен и современ Охрид

Охрид ЅОЅ денес се обраќа до сите кандидати за градоначалници со „Платформа за зелен и современ Охрид“. Во оваа Платформа се содржат барања чиешто исполнување ќе значи напредок за Охрид, задржување на младите во него и, секако, зачувување на едно од главните нешта што Охрид го прават туристички центар – неговата прекрасна и единствена природа.

Advertisements
Read Article →

КОМЕНТАРИ ПО АНЕКСОТ НА НАЦРТ-ВЕРЗИЈАТА НА СОЖС ЗА ПРЕДЛОГ-ИЗМЕНИТЕ НА ПЛАНОТ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО НП ГАЛИЧИЦА 2011-2020

Ве известуваме дека граѓанската иницијатива Охрид SOS во соработка со Здружението за заштита на животни и животна средина „ЕДЕН“ испрати коментари со свои забелешки до Националниот парк Галичица. Целосниот текст […]

Read Article →