Европска конференција на научниците за блатни екосистеми во Охрид #SWSEuro2018

Од 30 април до 04 мај, Охрид беше домаќин на Европската конференција на научниците од областа на блатните екосистеми (SWS). Погледнете што се случуваше и зошто оваа конференција симболично стана пресвртна точка за заштитата и иднината на Студенчишко Блато и воопшто екосистемот на Охридското Езеро.

Европската конференција за блатни екосистеми во Охрид – пресвртна точка за Студенчишко Блато

Европската конференција на научниците од областа на блатните екосистеми (SWS) која се одржуваше од 30 април до 4 мај, во Охрид донесе околу 50 експерти од оваа област. И тоа не случајно. Покрај својот годишен состанок, експертите се собраа токму во Охрид за да го видат овој „скапоцен камен на природата“ и првенствено да го … Continue reading Европската конференција за блатни екосистеми во Охрид – пресвртна точка за Студенчишко Блато

Впечатоци од 13-та Конференција за блатни екосистеми одржана во Охрид

Ако сега, ден по завршувањето на конференцијата, треба да ги опишам настаните и моите впечатоци само со неколку збора, би рекла: знаење, енергија, пријателство, оптимизам.

Пет причини зошто ја сакаме SWS 2018

Официјално, вечерва почнува годишната Европска конференција на Друштвото на научници од областа на блатните екосистеми или Society of Wetland Scientists (SWS). Оваа година Охрид е домаќинот! 

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close